Салон Штор "Шедевр"
ПН-ПТ:11-18, СБ 11-15

Скільки коштує пошиття штор в 2023 році?

(28.09.2023)

Ви знаєте, скільки коштує остання модель iPhone? Якщо задати це питання звичайному перехожому, в 90% випадків співрозмовник не буде соромитися відповідати. Оскільки цей продукт широко рекламується, влаштовують презентації нових моделей, переваги «яблучного» пристрою обговорюють друзі та знайомі. Коли ми йдемо купувати штори, чіткого розуміння того, скільки вони можуть коштувати, більшості немає. Набагато простіше тим людям, які заздалегідь знають, скільки грошей вони можуть витратити на це дуже важливе придбання. Поняття «дорого» або «ой, я на це розраховував!».

Встановлення бюджету на пошиття штор - це перший етап, який допоможе зробити правильний вибір та підготуватися до остаточного рішення. Далі слід розібратися, як розрахувати вартість пошиття штор. Таким чином, ви зрозумієте, на чому ні в коїм разі не можна зекономити, а від чого можна відмивитись, щоб не вийти за межі свого бюджету!

Що впливає на формування ціни пошиття штор?

  1. Визначальний критерій вартості штор для вікон - ціна тканини за метр. І, звичайно, дешеві матеріали - не найкращі. Але не розчаровуйтеся! У нашому салоні працюють досвідчені дизайнери, які цінують його імідж та престиж. Майстри допомагають клієнтам правильно підібрати тканину в залежності від щільності, властивостей, складу та пластичності. Щоб зменшити кількість метрів, професіонали можуть вдатися до невеликих хитрощів: перевернути тканину для штор або посадити матеріал на стрічку з помірним фактором нарощування.
  2. Який ваш карніз? Хороший фахівець обов'язково поставить це питання. Якщо його немає - це ідеальна ситуація, адже можна домогтися ідеальної функціональності штор та вибрати практично будь-яке драпірування. Якщо ви хочете підкреслити горизонтальну лінію вікна за допомогою карниза, зверніть увагу на найбільш декоративний та дорогий варіант. Якщо вам потрібен нейтральний, практично непомітний, підійде доступний профільний карниз. Мотузкові римські карнизи на 30% дешевші ланцюгових карнизів, але їх не можна повісити з важкими фіранками або фіранками на підкладці.
  3. Аксесуари - це стрічки, гачки, бігуни, кільця, кліпси, та багато іншого. Витратні матеріали та аксесуари - начебто дрібниці, але без них нікуди. Економити на їх якості не рекомендується! Тому що дешева коса після прання може усадитися та деформувати верхівку штори. А неякісні бігунки під вагою штор відмовляться ковзати.
  4. Складність пошиття штор. Пошити якісні штори або фіранки - відмінна робота. Шукайте майстра з «золотими руками», який попіклується про всі деталі, ретельно дотримуючись всіх правил шиття.

Хороший фахівець постійно вивчає та освоює нові технології, такі як:

  • обробка низу виробу різними способами, заповнення швів;
  • обробка бортів виробу репсовою стрічкою, косою рамкою, шнуром;
  • використання прихованого стібка при шитті;
  • комбінування малюнка, раппорт, з'єднання двох тканин різної щільності;
  • відсутність швів на лицьовій стороні виробу, робота з відключенням світла на просвіті.

Складна обробка займає більше часу, тому вартість послуги збільшиться. Термін пошиття дизайнерських штор зазвичай не менше 3 робочих днів. Саме на цьому етапі в історії штор завершується загальний вигляд текстилю.

Як визначитись з типом та вироником тканини для штор?

Матеріали штор відрізняються зовнішнім виглядом, кольором, дизайном, складом, щільністю, характеристиками зносу, що враховується при розрахунку вартості пошиття штор. Ціна жаккарда, поліестеру, нейлону, бавовни, льону, шовку та вовни, звичайно, помітно відрізняється. На оцінку також впливає популярність бренду та країни виготовлення.

Чи потрібно купувати дорогу тканину або можна спробувати заощадити? Це безпосередньо залежить від інтер'єру вашого будинку та оформлення кімнати. Якщо квартира обставлена дизайнерськими меблями, не варто сподіватися, що дешевий китайський матеріал впишеться в багату обстановку. Якщо ви живете в орендованій квартирі, мебльованій невибагливими предметами побуту, то найкраще підійдуть недорогі, прості та універсальні штори.

Недорогі тканини

Купити недорогі матеріали українських виробників - не проблема. Ви дійсно можете отримати хорошу завісу за розумною ціною. На місцевому ринку великий вибір тканин за ключовими параметрами: тип, щільність, колір, тип малюнка. Головне, щоб він вам сподобався та поєднувався із загальним стильовим напрямком.

Тканини среднього сегменту

Хороші матеріали для внутрішнього оздоблення виробляються в Польщі та Туреччині. Тканини середнього сегменту рекомендуються вимогливим до якості людям. Адже вони допоможуть створити оригінальні декори як в класичному, так і в сучасному стилі. Так, вартість пошиття римських штор з польського поліаміду або турецького жаккарда буде цілком доступною.

Тканини преміум-класу

Ексклюзивні фіранки з колекцій кращих світових виробників відносяться до преміум-сегменту та стоять відповідно. Серед провідних виробників текстилю - італійські, французькі, американські, голландські, іспанські, іспанські, британські та німецькі бренди. Фірмові тканини оригінальні та призначені для створення унікальних дизайнерських штор.

Дизайн-проект: від простого до складного

Вам подобається мінімалізм або класика? Прихильники простоти можуть взяти одноманітну тканину для вікон, яка стане нейтральним та недорогим фоном для решти навколишнього середовища. Вартість штор складок, які стрімко набирають популярність, таким чином також можна знизити. Любителям класики варто розраховувати на більший бюджет та подивитися на проекти з малюнками, вишивкою, мереживом, драпіровою, декором, ламбрекеном.

Аксесуари для завіс

Потрібні штори з підкладкою, декоративна фурнітура, монтажні стрічки, китиці? Будьте готові заплатити за це. Якщо дизайн-проект передбачає наявність наближень, магнітів, уступів, щіток, бахромок, то штори будуть дорожче. Наприклад, ціна метра стрічки може бути не менше метра тканини. Гарний край на шторі коштує дорого, але за рахунок невеликої кількості матеріалів буде вигідно.

Вартість штор не може бути розрахована сама по собі. Так як штори - це не просто тканина на вікнах, а складний багатокомпонентний виріб. Все, що купується на тривалий термін експлуатації - 10-12 років - це ваші інвестиції, до цього потрібно ставитися дуже серйозно! Довіртеся професіоналам, щоб штори служили та радували вас довгі роки.

Прийшовши в наш салон, ви неодмінно отримаєте продукт, який прикрасить та доповнить ваш інтер'єр. Сучасний світ вимагає досконалості, знань, досвіду та вміння мислити. Ви обираєте якість, яку хочете отримати!

Наш Instagram
Приєднуйтесь до нас в мережі Instagram
Підписатися
Instagram