Салон Штор "Шедевр"
ПН-ПТ:11-18, СБ 11-15

Штори в інтер'ері. Як комбінувати штори зі шпалерами та меблями?

(29.09.2023)

Які кольори штор підійдуть для будь-якого інтер'єру? Які нюанси важливо враховувати при оформленні кімнати текстилем? Чи повинна драпірування вікна бути простою та ненав'язливою, або вона повинна привертати захоплюючі погляди? Вибирати штори не так просто, як може здатися спочатку. Для того щоб дизайнерська ідея досягла успіху та оточення набуло повноти і індивідуальності, проекту з пошиттям штор необхідно приділити особливу увагу. Може навіть скористатися послугами фахівця.

Як обрати колір завіс?

Правильний колір штор має вирішальне значення для створення затишку та гармонійного дизайну. Як кажуть, перед замовленням краще відміряти сім разів та ретельно подумати. Вдала палітра може візуально розширити простір в невеликому приміщенні, зробивши його світліше, або впоратися з надлишком яскравого сонячного світла.

Яскраві, теплі, золотисті, кремові, жовті, рожеві відтінки підходять для приміщень, розташованих на північній стороні, оскільки вони додають світла. Якщо вікна виглядають на південь або південний захід, то краще зупинитися на свіжих та холодних відтінках: блакитному, сірому, зеленому. Це кольори самої природи, що мають розслаблюючий та заспокійливий ефект. Прохолодний колір штор знімає накопичене роздратування, дарує відчуття комфорту, спокою та впевненості. Дизайн кімнати в синіх тонах налаштує вас на дружні та романтичні почуття, синій відтінок допоможе сконцентруватися та направляти свої думки в потрібному напрямку.

Що стосується укладання, то безпрограшним варіантом стане нейтральна колірна гамма. Піщані, кремові, бежеві та срібні штори доповнять будь-який трендовий напрямок: від вічної класики до конструктивного хай-тека, стриманого мінімалізму та орнаментального модерну. Ця палітра символізує спокій, привертає увагу до більш інтенсивних кольорів. Темні штори додадуть камуфляжу.

М'які переходи

Інтер'єри з однаковою колірною гамою завжди виглядають елегантно, вишукано та елегантно. Природне продовження даного стилістичного напрямку тануть і однотонні штори в тон. Щоб штори не зливалися з шпалерами, а обстановка не виглядала нудною і нудною, полотно повинно бути на пару тонів темніше або світліше стін. Виберіть відтінок не ідентичний, але близький, або виберіть двоколірний драпірування.

Якщо зупинитися на такому естетичному варіанті, то не доведеться турбуватися про поєднання штор з килимом, декоративним текстилем і м'якими меблями. Штори «дружні» зі стінами, і цього більш ніж достатньо. Завдяки м'яким, безтурботним переходам невеликі кімнати здаються просторішими, а кімнати з декількома вікнами набувають шарму і гармонії єдиного стилю.

Яскраві контрасти

Для активних молодих людей і сміливих творчих людей, які прагнуть проявити себе, приходять яскраві контрастні штори в інтер'єрі, в тому числі з незвичайними візерунками або химерними принтами. Такі привабливі оригінальні штори завжди будуть в центрі уваги, задаючи тон для решти обстановки. Вони стануть своєрідним знаком оклику, доповнюючи інтер'єр виразним виразом. Головне - не помилитися при виборі кольору штор. Цей красномовний дотик може перетворити нудний або спокійний дизайн, зробивши його ефектним і веселим.

Але все ж, якщо палітра в кімнаті вже насичена, дайте очам відпочити, і зупинитеся на приглушеному кольорі, щоб відповідати стіни або одній стіні. Ще одним цікавим рішенням можуть стати штори двоколірні або триколірні, прикрашені широкими акцентними смугами.

Поєднання штор та меблів

Штори можуть римуватися м'якими або корпусними меблями, узголів'ям, картинами. Для гармонійного стилю інтер'єру важливо поєднувати різні фактури. Якщо оббивка меблів велика, чудово виглядають штори з гладкого матеріалу або лист з грубим плетінням. Фактурний декор для вікон поєднується з одноманітними меблями.

Коли в інтер'єрі переважають пастельні тони, сміливо вибирайте штори з великим природним орнаментом. Квіткові мотиви підійдуть, якщо в кімнаті переважає екостиль. Геометричні принти будуть доречні для хай-тек, лофт і модерн. Монограма - гарне рішення для класичного і барокового стилю. Для східного інтер'єру - японського, китайського або єгипетського - вибирають найбільш послідовні малюнки на текстилі.

Штори та інтер'єрний текстиль

З тканини, придбаної для штор, можна також замовити скатертини і серветки на стіл, декоративні подушки для дивана і навіть абажур для торшера. Так ви переконаєтеся, що текстиль не тільки стильний, але і римується. Якщо матеріали не створюють яскравих акцентів, а слідують основному відтінку дизайну, урізноманітнюють їх фактуру. На шовкових шторах, в'язаному ковдрі і подушках з твідового хутра світло переломиться по-різному, ожививши інтер'єр. Текстиль, натхненний східними килимами, принесе сонячний настрій.

Колір штор та нтер'єрний текстиль

Переконайтеся, що колір і орнамент аксесуарів відповідають забарвленню штор. У спальні покриття і штори можуть бути виконані в єдиному кольорі. Тепер в моду приходять декоративні подушки і ковдри з анімалістичними принтами, які чудово виглядають на одноманітному тлі. Якщо кімната оформлена в пастельних відтінках, сміливо вибирайте яскраві кольори, які поєднуються зі стилем інтер'єру. Барвисті ковдри і пуфи будуть максимально зручними, як ніби запрошують заспокоїтися з комфортом. Монотонність не повинна прагнути навіть в мінімалістичному інтер'єрі.

Вибирайте штори - правильно поєднувати шпалери, меблеву оббивку, штори і інший декор. Не бійтеся експериментувати, і за допомогою якісних штор ви додасте індивідуальність самому безликому інтер'єру!

Наш Instagram
Приєднуйтесь до нас в мережі Instagram
Підписатися
Instagram