Салон Штор "Шедевр"
ПН-ПТ:11-18, СБ 11-15

Штори на підкладці: необхідність чи додаткові витрати?

(23.09.2023)

Після напруженого робочого дня в пошуках спокою і спокою? Хочете спростити собі життя? Тоді щільні штори на підкладці вам просто знадобляться! Ці красиві штори завжди виглядають об'ємно і елегантно, створюючи м'яку і спокійну атмосферу в кімнаті. І що важливо, вони служать не тільки декоративною обробкою, але і виконують безліч додаткових практичних функцій.

Призначення підкладки для штор

Штори на підкладці мають набагато більше функціональних переваг, ніж може здатися на перший погляд. Це велика інвестиція на довгострокову перспективу:

  • Додатковий шар тканини на спині часто захищає від сонячних променів, так як жалюзі стають більш щільними.
  • Підкладка штори запобігає згасанню лицьової сторони штори, продовжуючи термін їх корисного використання.
  • Захищає меблі від прямих сонячних променів.
  • Якщо матеріал має теплоізоляційне покриття, він стає бар'єром для підігріву повітря в літню спеку і крижаного холоду в зимові морози. Завдяки фіранкам на підкладці значно зменшуються суми в оплаті за опалення.
  • Прокладки з матеріалів, стійких до цвілі, незамінні для умов підвищеної вологості.
  • Забезпечити конфіденційність і конфіденційність: ніхто не може спостерігати за тим, що відбувається в кімнаті, особливо вночі.
  • Підвищуйте звукоізоляцію, ефективно поглинаючи вуличний шум.
  • Для драпірування, як підкладка додає структуру штор. Вони не просто вішають і лягають красивими складками. Без зворотного боку об'ємних костюмів не вийде.
  • Для прикраси.

Захист від знебарвлення

Підкладка, в першу чергу, потребувала штор, схильних до вигорання. Якщо оформлення вікна виконано з натурального або штучного шовку, вати, вовни, без захисту не обійтися. В іншому випадку штори дуже швидко втратять привабливий зовнішній вигляд. Стійкість до ультрафіолетового випромінювання залежить не тільки від типу тканини, але і від кольору. Так, білі порції під впливом сонячного світла можуть жовтіти. А синій, червоний, бірюзовий швидко втрачають оригінальний яскравий колір.

Драпірування завіс та формування складок

Слово драпірування походить від французького драпірування та означає утворення м'яких збірок або витончених складок, що вільно лежать або падають. З м'яких тканин, таких як шовк, практично неможливо сформувати виражені складки. Тому ситуацію виправляє пошиття підкладки з товстого текстилю. Щоб отримати просочування, використовують підкладкові матеріали середньої щільності.

Декорування завіс

Двошарові штори дозволяють створювати цікаві ігрові фактури і відтінки. У сучасному дизайні інтер'єру часто використовується для лицьової і тильної сторони поєднання текстилю. Одне полотно можна надрукувати, а інше - однотонним. Матеріал в одній колірній палітрі може бути з іншою поверхнею - блискучою і матовою. При цьому проект розробляється так, щоб частину кадру завжди було видно.

Перевагою двосторонніх штор є те, що вони мають дві різні сторони. Тканини прошиваються зсередини, завдяки чому можна час від часу змінювати просунутий дизайн інтер'єру.

Затемнення кімнати - штори блекаут

Тканина затемнення дозволяє повністю затемнити приміщення: зайва підкладка не потрібна. Однак тільки якщо ви вирішите не прикрашати вікна витонченими драпіровками з незвичайним дизайном. Справа в тому, що матеріал зі 100% затемненням не піддається утворенню більш-менш впорядкованих складок.

ПІДКЛАДКОВА ТКАНИНА: ЯКУ ВИБРАТИ

Синтетичні тканини є найбільш бюджетними. Вони невибагливі і прості в догляді. Завдяки своїй легкості вони гарні в тандемі з важкими шторами. Для легких штор знадобиться тонка атласна підкладка зі змішаної тканини. Сатин щільний і гладкий, в ньому майже не накопичується пил. Бавовняні матеріали підходять для штор на кухню, що вимагають частого прання.

Також є тришарові штори, пошиття яких також входить в наші послуги. Вони складаються з основного матеріалу, вагонки і проміжних - ізоляційних. При утепленні найчастіше використовується синтепон.

Щоб відповісти на питання, чи варто витрачати на облицювання для штори, проведіть аналогію з пошиттям. Якісний предмет гардероба, ще куртка, сукня або спідниця, виглядає дорого і презентабельно тільки в тому випадку, якщо він пошитий тонкими канонами. Тобто повинен бути правильний крій. Стоячу річ завжди ставлять на підкладку. Завдяки цьому він добре сидить і тримається довше, тому що нижня тканина захищена.

Портьери без підкладки - це не портьери, а найпоширеніші штори. На красу, комфорт і якість економити не варто!


 

Наш Instagram
Приєднуйтесь до нас в мережі Instagram
Підписатися
Instagram