Салон Штор "Шедевр"
ПН-ПТ:11-18, СБ 11-15

РОЗРОБКА ДИЗАЙН-ПРОЕКТУ ШТОР. ЧОМУ НЕ МОЖНА ОБІЙТИСЯ БЕЗ ДИЗАЙНЕРА?

(23.09.2023)

Потрібні нові штори після ремонту? Старі штори вигоріли або сіли? Хочете оновити інтер'єр? Ваші власні спроби побудувати віконний декор не увінчалися успіхом? Замість відчаю звертайтеся до професіоналів. Наші дизайнери спеціалізуються на створенні гармонійного та нетрадиційного простору. Вміло підібрані, стильні штори та красивий тюль перетворюють будь-яке приміщення, роблячи його блиском оригінальних кольорів.

Оформлення віконних прорізів шторами. З чого почати?

Естетика будинку багато в чому залежить від того, чи добре оформлені вікна. Штори задають тон решті обстановці, піднімають настрій, формують життєрадісне світове відчуття. Щоб кожен день відбувався позитивно, важливо виконати професійне оформлення завіс. Перш ніж порадитися з фахівцем, разом з іншими домочадцями подумайте, які побутові проблеми потрібно закрити, повісивши штори. Це безпосередньо вплине на наступні не менш важливі етапи: вибір штор, тканини, кольору та дизайну.

Спробуйте відповісти на ці основні питання:

  • Чи не вистачає світла в кімнаті або сонце будить вас рано?
  • Чи потрібно візуально розширювати простір або, навпаки, створювати відчуття приватності в кімнаті?
  • Яка функція кімнати: кімната для галасливих вечірок або кабінет для роботи?
  • Який стиль інтер'єру: сучасний, етнічний або історичний?
  • Як довго діти перебуватимуть у приміщенні?

Не забудьте обговорити це з вашим дизайнером, перш ніж рухатися далі.

Визначаємося з типом завіс

Штори відрізняються формою, довжиною, дизайном. Зараз існують види штор на всі випадки життя, рулонні, тюль, римська, японська та інші. Розглянемо найбільш популярні моделі.

Рулонні дуже функціональний та не займають багато місця. Цей сонцезахисний дизайн нагадує як жалюзі, так і звичайні текстильні жалюзі. Їх висоту можна регулювати відповідно до конкретних потреб. Використані полотна відрізняються щільністю, кольором та фактурою. Можна вибрати легкі тканини або частково пропускні сонячне світло.

Тюль - легка напівпрозора тканина з сіткою, гладкою або візерунковою структурою. Він використовує натуральні шовкові волокна, поліефірні та поліамідні хімічні пасма, нейлон та суміш пряжі. Всі види тюлю - будь то органза, фата, сітка або газ - можуть бути центральним елементом інтер'єру та використовуються разом зі шторами.

Товсті штори виготовляються з важких дорогих матеріалів: оксамиту, атласу, шинілу, жаккарда та інших. Ефектне драпірування може бути одношаровим, двошаровим та багатошаровим, доповненим ламбракенами та іншими прикрасами. Така конструкція дозволяє повністю затінювати приміщення навіть в самий сонячний день.

Як вписати штори в інтер'єр

Якщо у вашому будинку переважає сучасний стиль - мінімалізм, експресіонізм, хай-тек або ф'южн - штори також варто вибрати функціональні та лаконічні. Часто ці напрямки гармонійно доповнюють прості прямі листи, рулонні, японські, римські штори, поєднуючи текстиль з жалюзі.

Якщо кімнати оформлені в етнічному стилі, оформлення вікон повинно бути яскравим, прикрашеним елементами національної культури. Для затишної країни підійдуть легкі штори з натуральних матеріалів з різною вишивкою, рюшами, краватками та бантами. Простий та елегантний прованс приваблює лавандовою та лимонною палітрою. Прекрасно виглядають штори з квітковим малюнком на світлому, сонячному тлі. Також будуть доречні фотографії птахів, маслин, яблук та винограду.

Середземноморський стиль доповнюють римські або прямі штори, прикрашені рюшами та мереживом. Пишний східний стиль рясніє насиченими золотими відтінками, демонструючи розкіш та багатство. Для відповідних штор знадобляться важкі матеріали, такі як атлас або оксамит. Стриманий японський напрямок забезпечує плавні та прямі полотна, переважно одного кольору.

Історичний дизайн інтер'єру включає приміщення, витримані в стилі бароко, рококо, ампір, ренесанс. Вікна в цих випадках драпіровані шторами з високоякісних тканин з багатьох пишних шарів. Класичні штори можуть стати універсальним рішенням в фіранкових композиціях, які підходять для будь-якого інтер'єру.

Обираєм тканину для завіс

Якщо в кімнаті повно кольорів та візерунків, то краще обрати однотонну тканину для спокійних відтінків: білого, сірого, кремового або бежевого. Коли меблі та шпалери світлі, рекомендуємо підвішувати штори з яскравими малюнками. Буде вигідно, якщо палітра стін та штор витримані в одному кольорі, з різницею в пару тонів. Добре виглядають контрастні комбінації.

Темні відтінки - чорний, темно-сірий або коричневий - потрібно розбавити світлою фурнітурою, прикрасами або вибрати полотно з візерунками. Великий малюнок призначений для просторих приміщень. Примітка: принт повинен прикрашати або тюль, або штори. Інакше композиції будуть виглядати занадто детально та нав'язливо.

Якщо потрібно візуально збільшити простір, подивіться на штори з вертикальними або горизонтальними смугами. Тепер у моду увійшла клітка, яка підходить під класичні конструкції. Геометричний малюнок - відмінне рішення для лаконічних стилів в інтер'єрі.

Дизайн на шторах може повторювати зображення, нанесені на інший декоративний текстиль або шпалери. Таке «римування» поєднує фрагментовані елементи в єдине ціле.

Малюємо єскіз штор олівцем

До послуг дизайнера відноситься нанесення точного ескізу штор, який наочно демонструє, як будуть виглядати штори на конкретному віконному отворі. Ви також можете спробувати зробити ескіз самостійно, якщо хочете «одягнути» свої вікна оригінально, але слова важко пояснити, що ви маєте на увазі. Цей метод допомагає прийняти правильне рішення для людей, які знаходяться далеко від сфери дизайну інтер'єру.

Драпірування зазвичай включають в себе склад тканин, колірні поєднання, пропорції, а також деталі і фурнітуру. Щоб продемонструвати всі переваги та недоліки моделі, штору малюють у відкритому та закритому вигляді.

Візуалізуєм інтер'єрні штори

Перед шиттям ви знову можете переконатися, що зробили правильний вибір. Спеціальна комп'ютерна програма для візуалізації інтер'єру допоможе розглянути готовий проект в цілому. Цей інструмент швидко створює 3D-зображення проекту дизайну штор. За допомогою інноваційних технологій ви будете дивитися в майбутнє та бачити, як буде виглядати ваше вікно з новими шторами.

При проектуванні вікон потрібно враховувати безліч деталей. Невмілі спроби самостійно спроектувати вікна рідко призводять до успіху. Щоб не розчаруватися, краще довіритися дизайнеру штор, який створить не просто штору, а справжній витвір мистецтва!

Наш Instagram
Приєднуйтесь до нас в мережі Instagram
Підписатися
Instagram