Салон Штор "Шедевр"
ПН-ПТ:11-18, СБ 11-15

Підхвати для штор. Як красиво зібрати штори підхватами?

(28.09.2023)

Фіксація штор була винайдена для того, щоб штори не звисали екраном, а м'яко просвічували елегантні вигини. Штори виглядають повно та приголомшливо! Деякі авторські аксесуари настільки унікальні, що стають самостійним елементом декору, надаючи приміщенню свою самобутність та особливий шарм. У цьому полягає суть естетичної функції завісних краваток. А практичне значення полягає в тому, що можна регулювати потік світла в приміщення в залежності від часу доби та погодних умов.

Види підхватів для штор

Класифікація типів, придатних для штор, досить умовна. Їх різноманітність дійсно вражає! Тримачі для завіс виготовляються з різних матеріалів та надають їм найбільш незвичайну форму. Тому знайти потрібний аксесуар для недосвідченої людини може бути не так просто. При цьому найпопулярніші 3 великі групи аксесуарів:

  • підхвати для штор з тканини;
  • підхвати для завіс з джута;
  • магніти.

Підхвати для завіс з тканини

Ці універсальні підхвати найчастіше шьються з тієї ж тканини, що і штора. Стандартна форма цього різноманіття аксесуарів - «банан» або бант. Всередині двосторонньої моделі є пластикова смужка, за рахунок якої виріб зберігає потрібну форму та немов обіймає штору. Тканини можна прикрасити рюшами, тасьмою, бахромою. Підійдуть штучні квіти, незвичайні гудзики, блискучі кристали. Спрощений стиль виглядає чудово. Петлі пришиваються з обох сторін для закріплення виробів на стіні гачком. Це відкритий тип тримачів - їх легко застібати та скасовувати, в залежності від поточних потреб. Найкраще підходить для оформлення «гнізда», витриманого в класичному або італійському напрямку.

Тримачі для штор магнітні

Магнітний карниз ідеально підходить для легких штор та завіс з шовку або льону. Важкі порьтери цій фурнітурі втримати буде важко. Магніти прикрашають та пришивають біля основи декоративні стрічки, шнури або кабелі. Аксесуари можуть бути круглими, овальними, квадратними, однотонними, прикрашеними візерунком або стразами, покритими тканиною. Магнітні затискачі легко поєднуються з сучасними інтер'єрами, в стилі мінімалізм, лофт або хай-тек.

Прикраси для штор 

Підхвати - оригінальна прикраса для штор, яка робить полотно привабливим, розставляючи акценти та роблячи загальну композицію завершеною. Їх особливість в тому, що можна вибрати аксесуар на будь-який смак, керуючись власним почуттям стилю, звичайно ж, порадами фахівців. Цей маленький продукт дозволяє реалізувати найкреативніші ідеї! Правильно використовуючи тримачі, можна зробити оригінальною будь-яку, навіть найпоширенішу, завісу!

Як красиво зібрати фіранки підхватами

В першу чергу підв'язки для штор повинні гармоніювати з матеріалом штор, їх кольором, фактурою та малюнком. Крім того, інтегруються в загальний стиль інтер'єру кімнати. Якщо драпіровка виконана з акцентного полотна, то виграшно виглядатимуть лаконічні лаки штор. Якщо штори на вікнах прості, можна підключити фантазію і поекспериментувати.

Хомути можуть бути закріплені на різній висоті: нижній, верхній, бічний, низький, високий, симетричний або асиметричний. Найпоширеніший - підібрати на висоті однієї третини вікна. Але якщо потрібно приховати відсутність тканини та надати вузьким жалюзі додатковий обсяг, можна взяти тканину трохи вище підвіконня. У тому випадку, якщо необхідно прибрати зайвий обсяг, підбір фіксується на висоті однієї чверті від стелі.

Залежно від висоти, на якій фіксується фурнітура, візуально змінюються параметри віконного отвору. При монтажі на висоті двох третин підлоги вікно виглядає вище та вужче. Ця проста техніка також допомагає «підняти» стелю. Щоб візуально розширити вікно, держатель штори розміщується на відстані однієї третини від підлоги. Такий варіант відмінно виглядає на коротких шторах для кухні. Якщо зафіксувати штори на рівні підвіконня або прикріпити жалюзі на одну сторону, візуальної ілюзії не буде.

І пам'ятайте: підхватів для штор багато не буває! Це аксесуари, які можна змінити, в залежності від настрою, та внести нові нотки в дизайн вітальні, спальні, дитячої або кухні.

Пошив підхватів для штор будь-якої складності

Професійне пошиття підібраних штор - затребувана послуга в салоні «Шедевр». Створюємо незвичайні композиції, які прикрашають штори та додають родзинку інтер'єру. У нас сотні задоволених клієнтів, так як майстри з золотими руками прекрасно знають свою справу. Дизайнери завжди враховують індивідуальні побажання клієнтів та допомагають інвестувати в даний бюджет. Професійне оформлення неодмінно підкреслить всі особливості дизайну квартири та приховає недоліки.

Вікна - повноцінна частина інтер'єру, яка завжди на виду та має величезний вплив на стиль будинку в цілому. Тому ігнорувати грамотне оформлення віконних прорізів текстилем - це рішення, яке, очевидно, втрачає. Красиві штори з відповідними подушечками доповнюють стильний дизайн, підкреслюють красу та елегантність меблів, створюють спокійну атмосферу. Такий вишуканий драпірування сам по собі виглядає як витвір мистецтва.

Замовте підбір підвіс для штор - та ідеальна картина з вашої фантазії матеріалізується на власні очі!

Наш Instagram
Приєднуйтесь до нас в мережі Instagram
Підписатися
Instagram